Fordítási projekt(ek)
Írta: tarodid - Dátum: June 08 2016 11:38:36

 

Csapatunk kalandos utak után a világszerte elismert 7 Days a Skeptic, az 5 Days a Stranger folytatásának magyarra fordításába kezdett. Ezzel párhuzamosan egy másik projekt is fut a háttérben, amely daneeca újabb zseniális ötletének gyümölcse lesz. Részletekért kattints a cikkre!


Teljes hír

Csapatunk kalandos utak után a világszerte elismert 7 Days a Skeptic, az 5 Days a Stranger folytatásának magyarra fordításába kezdett. Ezzel párhuzamosan egy másik projekt is fut a háttérben, amely daneeca újabb zseniális ötletének gyümölcse lesz.

 

Az 5 Days a Stranger Yahtzee nagyszerű horroros töltetű kalandjátéka, mely 2003-ban készült el és több díjat is besöpört a köztudatba robbanásával. (2003 legjobb AGS kalandjátéka, legjobb sztori, legjobb párbeszédek és még sorolhatnánk. ) A játék a Pilcz Studios oldaláról lehet ismerős, ahol a magyarított verzióval játszhatott a nagyérdemű. Yahtzee 5 Days-e azonban nem egyke kalandnak tekinthető, mivel 2004-ben a 7 Days a Skeptic, később a Trilby's Notes, majd a sorozat utolsó része, a 6 Days a Sacrafice tette arra a hatalmas i-re a pontot.

Azonban a sorozat első részének fordítása után nem volt lehetséges a fordítás folytatása. Yahtzee időközben híres lett Youtube csatornájával, és megszakította a kapcsolatot az AGS világával, elvesztek a játékok állományai, ezért nem segített, vagy nem tudott segíteni a fordítani kívánó embereknek. Épp ezért sokáig a sorozat csak angolul volt elérhető, egészen mostanáig. Csapatunk hosszas kutakodás után (csak szemléltetésképpen, évek alatt) talált egy orosz fordítást a 7 days a Skeptic-ről. Felvettük az orosz fordítóval a kapcsolatot, aki készségesen állt rendelkezésünkre. Segítségével lefordíthatóvá vált a játék, amely reményeink szerint a sorozat többi részére is igaz lesz. A fordítás elkezdésével új menüpont érhető el oldalunkon, meglepő módon a Fordítások elnevezést kapta.

 

 

A fordítás állapota napra készen követhető a fordítások menüpontban!

 

Daneeca új töltetű kalandjáról a későbbiekben fogunk beszámolni.